czwartek, 28 lipca 2011

Jadłam RENIFERA!!!

Wiem, wiem, nie było mnie dłuuuuugo. Niestety praca, praca i jeszcze raz praca. Za dwa dni wyjeżdzam na urlopik, więc mam nadzieję podładować akumulatorki i szczęśliwie powrócic do blogowania.

Póki co, pokazuje Wam poniżej przepięknej urody i przepięknego smaku (musicie uwierzyć mi na słowo :) stek z renifera! Będąc w Norwegii, jeszcze w czerwcu, nie mogłam go sobie odmówić. Pożarłam go w jednej z najbardziej znanych restauracji w Oslo - Frognerseteren z cudownym widokiem na Oslofjord. Wszystkich obrońców zwierząt z góry przepraszam, ale warto było tak okrutnie zgrzeszyć!


11 komentarzy:

  1. Jestem ciekawa jak to smakuje.
    Lubię "padlinkę", ale nie wiem czy bym się zdecydowała zjeść renifera...
    Niby mięso, to mięso - nieważne czy to kurczak czy wołowina czy właśnie renifer...
    Tak samo jestem ciekawa jak smakuje sarna czy jeleń :P
    nie mam serca jakoś do spożywania takich zwierząt :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie w sklepie na półkach pełno mięsa czy innych puszkowych przetworów z reniferów ale jakoś nie mam odwagi spróbować. Skoro piszesz, ze smaczne to jednak się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wow!!! Renifer - to jest coś :-) bardzo smacznie wygląda!

    pozdrawiam Jagienka

    OdpowiedzUsuń
  4. Heh, to jest to, co ja nazywam kulinarny hard core ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Choć byłoby mi żal zwierzaka, to jednak skusiłabym się z ciekawości :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Na pewno świetne mięso, coś jak sarna? A że zwierzę sympatyczne? Moim zdaniem świnki, kurki i krówki też są sympatyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. W życiu bym nie zjadła tego biednego renifera, nie wiem jak można zjeść To zwierzę to jest chore, Ja nie jem mięsa i jestem dumna z tego . Fajnie że przeprosiłaś ale to już nie uratuję tego renifera który jest oznakiem świąt ; / .. Okropne ..

    OdpowiedzUsuń
  8. Przecież to takie sympatyczne zwierzę i podopieczny mikołaja : ) Nie wiem jak można zjeść renifera. ?Ja bym w życiu nie zjadła ; / Ja nie jem mięsa tak jak napisał ktoś nade mną mam takie samo zdanie .

    OdpowiedzUsuń
  9. No niestety swiat brutalny jest. Świnki, cielaczki i owieczki tez sa sympatyczne i miłe, ale ludzie od wieków zabijają je i będa zabijać. W Skandynawii jedzenie renifera jest tak powszechne jak u nas schabowe czy nawet daleko nie szukac podobieństwa - nasza rodzima dziczyzna, która ostatnio coraz częściej powraca na polskie stoły...
    Wiem, to jest straszne, my mięsożercy mamy już taka naturę, że mięso jemy.

    OdpowiedzUsuń
  10. 45 yr old Electrical Engineer Stacee Ruddiman, hailing from Shediac enjoys watching movies like Comanche Territory (Territorio comanche) and Water sports. Took a trip to Brussels and drives a Bentley 4 Litre "The Green Hornet". moja firma

    OdpowiedzUsuń

Miło Cię widzieć, zapraszam częściej :)))

Obserwatorzy