niedziela, 30 stycznia 2011

Kurczak miodowo-musztardowy



Bardzo polubiłam tego kurczaka. Jest bardzo wyrazisty w smaku, a zarazem delikatny i soczysty.
Polecam - bo naprawde warto!




KURCZAK MIODOWO-MUSZTARDOWY

Potrzebne:

podwójna pierś kurczaka podzielona na pół, a połówki jeszcze raz na pół na cieńsze kotlety
4 łyżki miodu
2 łyżki musztardy dijon
2 łyżki musztardy francuskiej
4 ząbki czosnku startego
4 cm świeżego imbiru startego na drobniutkiej tarce
chili suszone - dwie szczypty
sól
odrobina oleju

JAK TO ZROBIĆ?

Kurczaka umyć, osuszyc podzielić na 4 kotlety, lekko oprószyć solą. Musztardy, miód, czosne, imbir i dwie szczypty chili dobrze wymieszać. Dodać kurczaka i wmasować w niego marynatę. Odłożyć do lodówki na godzinkę.
Rozgrzać patelnię grillową lub zwykłą, lekko natłuścić olejem, smażyć kotlety polewająć co jakiś czas marynatą.

SMACZNEGO!




2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo smacznie. Robiłam go kiedyś, ale to było dawno temu.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. jak to zachęcająco wygląda!

    OdpowiedzUsuń

Miło Cię widzieć, zapraszam częściej :)))

Obserwatorzy